Coppens keurslager

De zingende slager Crist Coppens is geboren in Veldhoven alwaar hij opgroeide in een muzikaal gezin. Dat hij in de muziek terecht kwam was eigenlijk vanzelfsprekend alleen dat het zingen zou worden had men toen niet gedacht. Heel veel familieleden zitten ook in de muziek maar dan in de harmonie of fanfare.

Zijn vader en broers zaten ook bij de harmonie dus het was bijna vanzelfsprekend dat Crist ook die kant op ging. Maar dat hield  hij toch na een paar jaar al voor gezien dat de harmonie z`n ding niet was. Vervolgens ging hij bij het jongerenkoor want dat vond hij veel leuker.

In die tijd (rond z`n vijftiende) was het voor hem duidelijk dat hij slager wilde worden. Hij had in die tijd al diverse varkens en koeien mee geslacht en vond dat fantastisch. Toen zijn vader hem vroeg wat hij wilde worden riep hij vol overtuiging SLAGER.

Uiteraard moest daar de opleiding op worden aangepast en Crist ging aan het werk bij slagerij Schats in Veldhoven.
Daar heeft hij een aantal jaren gewerkt totdat hij in 1990 naar Horst verhuisde om een eigen bedrijf te beginnen. Hij nam daar de slagerij over van Jeu Soberje. In de tussentijd was het zingen al langzaam aan het opkomen en als hij in het weekend naar zijn stamcafé ging greep hij al weleens naar de microfoon. In zijn stamcafé het Paradijske kwamen regelmatig artiesten optreden en zo ook Peter Smulders uit Tilburg.
Crist hield van zijn muziek en het duurde niet lang of er werd door hun samen al eens een duet gezongen. Peter is er dus eigenlijk wel verantwoordelijk voor geworden dat Crist ging zingen. Ook heeft Peter Crist geholpen met zijn eerste eigen nummers. Naarmate de tijd vorderde ging Crist meer optredens alleen doen, en het was overal een geweldig feest.
Crist ging ook werken met een vaste geluidsman Jan Smits en tot op heden zijn ze nog steeds samen op pad.

Crist Coppens zet Album via track ‘Jij denkt’ nog eens in het Zonnetje”

Na een aantal jaren werd de vraag steeds meer om eigen nummers te zingen en zo besloot Crist om samen met zijn muzikale vriend Jack van Raamsdonk de studio van Kees Tel in te duiken om zijn eerste professionele singel op te nemen.
Jack had een tekst geschreven en na een dag hard werken was de eerste singel geboren “Als de zon weer gaat schijnen” een vrolijk nummer wat echt bij Crist past. Daarna volgden nog een aantal nummers  en de regionale bekendheid dreef steeds verder het land in. Ook werden er promotie tours langs radio en tv stations gedaan en dat leek z`n vruchten af te werpen.

Zo stond het nummer “Jou donkere ogen” ruim Eén jaar in de top vijf van tv Oranje en zelfs een aantal weken op nummer Eén.

Het is inmiddels 2012 als er vragen vanuit het land komen voor een hele album. Maar ja door zijn drukke Keurslagerij is de tijd een belangrijke factor in het leven van Crist en zijn de dagen ooit vijf uur tekort. Maar ondanks dat  drukke leven gaan ze toch weer de studio in en wordt het nummer Geef me jouw liefde geboren ,een nummer geschreven door vriend Jack van Raamsdonk en geproduceerd door Manfred Jongenelis.

Ook worden er nog een aantal nummers meer opgenomen en het album is Klaar. De titel voor dit album is “LIEFDE”
Net als de meeste andere nummers wordt dit album uitgebracht bij Ronald Visch van ROOD HIT BLAUW.

Eind 2013 wordt er een presentatie gehouden in Horst waar een aantal muzikale vrienden van Crist zijn opwachting maken. Zo zijn er optredens van Django Wagner, Frans Duijts Jac Herb, Manfred Jongenelis,Thom Coppens,Niels van de Brand,Duo NL Het wordt Eén groot feest waar nu nog over gesproken wordt.

Voor vragen omtrent boekingen of informatie bel 0653133647

Coppens keurslager

St. Lambertusplein 5
5961EW Horst
0773983794
0773983372

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 21:00
zaterdag 07:30 - 17:00
zondag Gesloten