Entrecotes hebben een klein vetrandje, dat voor extra smaak zorgt. Het vlees is heerlijk, maar de smaak wordt nogal eens bedorven door te lang bakken of doordat er te dunne plakken zijn gesneden, wat het vlees eerder droog maakt. Daarom het advies: koop liever twee dikke entrecotes dan vier dunne en bak ze vooral niet te lang.Lekker met een goed glas rode wijn.
Proef stoofschotels altijd tussendoor. Te zout? Stoof een paar rauwe aardappels mee. Te dik? Verdunnen met een beetje bouillon.
De bereidingstijd moet aangepast worden aan de grootte van het vlees en de mate waarin het meer of minder vet bevat. En aan het deel van het varken waarvan het is gesneden. het malsere vlees van de bil vereist een korteere bereidingstijd dan het vlees van de schouders. Het beste advies over de juiste bereidingstijd kan uw slager u geven.
Bij roosteren of grillen gaat het om dit principe: het bereiden van vlees door een sterk stralende warmte van ongeveer 300ºC, zonder gebruik van extra vet. Bij de barbecue en grillplaat, komt de warmte van onderaf, bij het roosteren onder de grill komt de warmte van boven. De recepten in dit nummer kunnen zowel op en onder de grill als op de barbecue worden bereid. Dit betekent dat er zowel binnen als buiten kan worden geroosterd.Tegenwoordig met de green egg is het vaak ook low en slow met lage temperatuur, vraag uw keurslager om advies
Voor alle duidelijkheid: stooflappen is een verzamelnaam voor ‘suddervlees’ waartoe behalve sukadelappen, magere runderlappen, doorregen lappen en riblappen behoren. Het zijn allemaal minder malse delen van het rund, die het best tot hun recht komen in een door vocht omgeven bereidingswijze, die het bindweefsel zacht maakt. De beste tips voor het stoven: